beats kopfhoerer beats by dre abercrombie gunstig louis vuitton louis vuitton alma louis vuitton bag thomas sabo charms abercrombie hoodie thomas sabo bracelet
Paris

Boende och Hotell i Paris

Att hitta ett ställe att bo på när man besöker Paris är inte svårt, staden vimlar av allt från femstjärniga lyxhotell till flerrumsvandrarhem för några spottstyver. Vad för typ av boende, man väljer att boka, och var, är upp till ens smak och ekonomi, men en sak är säker och den är att det finns något för alla.
 

Lyx

Paris Boende Hotell
Det är inte svårt att hitta exklusiva och lyxiga boendealternativ i Paris, då det är precis det som Paris har blivit så populärt för.

Paris allra mest centrala lyxområde kallas Den gyllene triangeln. Den gyllene triangelns två hörnor utgörs av de centrala gatorna Champs Elysée och Avenue Montaigne där man finner de allra mest exklusiva hotellen som närmast kan beskrivas som palats. Har man råd att spendera en natt eller helg på något av dessa så är chansen stor att man kommer att få dela bar med celebriteter av olika slag. Ritz ligger där och är ett av de hotell som anses tillhöra de absolut mest luxuösa, det kan även skryta om att ha haft både Ernest Hemingway och Coco Chanel på sin gästlista.

Hôtel Costes, som är ett annat femstjärnigt hotell beläget på gedigna gatan Rue St-Honore, som utgör den tredje spetsen i triangeln, ger gångavstånd till Dior, Chanel och Yves Saint Laurent, ett populärt boendealternativ för jet-set-folk.

Hôtel Lutetia ligger i samma centrala område och har låtit världskända designern Sonia Ryikel designa interiören.

Charm

För den som inte är ute efter den påmpa och ståt som ofta representerar Paris utan hellre njuter av den romantiska atmosfären som staden är minst lika känd för bör kanske söka sig till något av de mer bohemiska kvarteren.

Det i särklass mysigaste området, med längst historia som konst- och bohemkvarter, är Montmartre med sina två vindmöllor, vindlande gränder och färgglada kvarter. Den som sett filmen Amelie från Montmartre förstår direkt vad som menas. Trots den stora massa turister som besöker Montmartre varje dag är det relativt få som väljer att bo där, därför är det verkligen att rekommendera. I Montmartre finns en uppsjö av mindre, charmigare hotell och vandrarhem med 1-3 stjärnor. Endast ett hotell i detta område har 4 stjärnor, det heter Terrass Hôtel och under somrarna har det en öppen terrass på sjunde våningen där man kan njuta av den parisiska natthimlen. Naturlitvis är Montmartre fullt av billigare och enklare alternativ, ofta är det just det man söker när man attraheras av denna färgsprakande stadsdel. Kolla in Hôtel Prima Lepic för atmosfär och läge, och billigare Timhotel Montmartre eller Comfort Inn Place du Tetre om du prioriterar läge och prisvärdhet framför genuin charm.

Andra områden i Paris som är kända för sin charm är Montparnasse, som liksom Montmartre är full av konstnärshistorisk atmosfär, S. Germain och Le Marais.

Budget

Den som reser till Paris med snäv budget gör klokt i att söka sig till de yttre delarna av Paris. Kan man kompromissa med standard och känsla så kan man hitta riktigt billiga alternativ där. Även i de mer centrala delarna går det att hitta billiga vandrarhem att stanna över i, men där gäller förstås - ju fler man delar med – desto billigare.

Många av stadens vandrarhem erbjuder rum från 20-30 € per natt, billigare än så hittar man inte i Paris.